7 Ocak 2010 Perşembe
Ozbek somsasy
Gerek zatlar:
4 stakan un
1 stakan smetana
2 nahar cemce margarin yada mesge
1 yumurtga
450g farsh (men farsym yokdy eti maydajyk dogradym ve soganam gosdum maydajyk dograp)
duz,azajyk uksus
1/2 cay cemce soda
1 sogan mayda dogralan
1 yumurtgan sarysy yuzi ucin
Mesganiz dasynda durup yumsasa govy bolar. Mesgani eliniz bilen gysyshdyryp son yumurtga,smetana,duz,soda,uksus gosup govy garmaly. Ondan son un gosup hamyr etmeli. Hamyrdan bolekler alyp tegelek yayip ortasyna icini goyup ucburc seklinde yapyp yuzune yumurtgan sarysyny calmaly we 460F bisirmeli.Ici ucin et yada fars sogan bilen garyp azajyk suw,duz ,burc gosmaly. Somsany bisirenizde gyralarny gowja bir birine birlesdirip sol tarapy asakda bolmaly.
Podnosa oninden alyumin folga yazyp yaglan.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder