16 Aralık 2009 Çarşamba

Komelekli pizza

Gerek zatlar:
Hamyry ucin:
1 yumurtga
2,5 stakan un
0,5 turk cay bardagi osumlik yag
2 nahar cemce gatyk
0,5 turk cay  bardagi suyt yada suw
1 nahar camce drozh
1 cay cemce sheker
duz
Ustune:
2 nahar cemce ketcup yada 2 nahar cemce yag bilen suwuklandyrlan 1 nahar cemce tomat pasta
1 orta sogan mayda dogralan
2 pomidor kubik edip dogralan
komelek 300g (ak komelek)giyilan
1 bolgar burc mayda dogralan
cigdi ayirlan zeytun
peynir terkadan gecirlen
gara burc,duz

Suydi yada suwy gyzdyryp icine drozh we shekeri atyp 15 minut goymaly.(oz ozi ciser).Uny bir gaba guyup ortasyny howuz yaly acyp suydi, yumurtgany, gatygy, yagy, duzy goshup hamyr etmeli we iki essesi bolyanca basyrmaly. Hamyr alanson podnosa alyumin folga yazyp yaglan we hamyry goyup eliniz bilen basyshdyryp hamyry acyn. Hamyry acyp bolanyzson wilka bilen 10-15 yerinden durtup cykyn. Son ketcup yada tayinlan tomat pastany calyn. Son komelegi duzun, on ustunden sogan bilen bolgar burcy, sonam pomidor. Pomidor duzeninizden son duz,garaburc sepishdirin. Sonam zeytunlary goyushdyryn we onunden gyzdyrlan 380F duhowkada 20 min yaly bishirin (ustundaki zatlaryn bishmesine az galmaly). Sonam peyniri sepip yene peyniri ereyanca duhowka salyn. Ishdaniz acyk bolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder