Gerek zatlar:
- 3 cay cemcesi drozh
- 1000g un
- 60g seker(6 nahar cemce)
- 3 cay cemce duz
- 250g mesge
- 400ml gaynag suw
Ici ucin:
- 4 yumurtga
- 1 orta sogan
- 30ml osumlik yag
- 500g kelem
Hamyr etjek gabynyza undan birazrak guyun ve unun ustune sekeri,duzu we drozhy guyun. Basga bir gaba gaynag suwy guyup icine mesgani dograsdyryp atyn. Mesge eranden son eyleki unlu gabyn ustune guyup az azdanam un gosup pogacan hamyry yaly hamyr edin we yili yerde 1 sagat basyryn. Hamyr alyanca gazana suw alyp duz gosup gaynadyn we gaynap duran duzly suwa kelemi dograp atyn we 20minut orta otda gaynadyn. Basga bir gaba osumlik yagy guyup sogany dograp gowurun. Yumurtgalaram ayry bir gapda gaynadyn ve bisenson maydarak kubik edip dogran. Kelemin suwuny suzup icine 1 nahar cemce mesge gosun. Son sogabn bilen dogralan yumurtganam gosup garysdyryn. Hamyrdan bolek alyp elimiz bilen acyp icine 1,5 cay cemce icinden goyup pogaca yasaysimiz yaly yasamaly we podnosa duzmeli. Son hemmesinin yuzune yumurtga calyp onunden gyzdyrlan 350F yuzi gyzaryanca bisirmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder